Bestyrelsen

Bestyrelsesformand Lars Jørgensen

Mit navn er Lars og jeg er født i 1977, opvokset i Løgumkloster nær Tønder. Som barn havde vi ikke hund hjemme. Dog havde vi masser af kaniner, marsvin, ja sågar små sorte spidsmus og ællinger, som jeg gladelig kom hjem med, fra diverse sommermarkeder, til stor irritation for mine kære forældre.
Jeg fik min første hund i 2005 sammen med min ekskone, En dejlig NewFoundlænder. Desværre måtte jeg af med den, pga skilsmisse og andre personlige årsager.
Fik derefter en blandingshund fra Sydfyn, som gik under de mest forfærdelige forhold, hovedet sagde ”nej” men hjertet ”ja”, det stakkels dyr skulle bare væk fra det sted, så jeg tog ham med hjem og så gik arbejdet ellers i gang. Det er ud fra de oplevelser jeg har haft med denne dejlige hund, at jeg har valgt Hundens Tarv. Ingen hunde eller dyr har fortjent at leve sådan! Jeg vil arbejde for velfærden for vores hunde uanset race, størrelse osv.
I skrivende stund har jeg taget Wilson i pleje, en dejlig Yorkshire terrier fra en dyreværnssag.

Mail: info@hundenstarv.dk eller lars.j@hundenstarv.dk


Næstformand Jayne Johnsen

Jayne Johnsen, bosiddende i Fredericia. Har mindre pension og træner/adfærds uddannelse. Har trænet familiehunde i 10 år. Hundeholder og kenneltilladelse. Ejer af “Kennel JayLan” som på sigt skal opdrætte sunde og raske schæferhunde. Mit hjerte banker for hundene og mit ønske er at hjælpe alle hunde til et godt indholdsrigt liv. Mit ønske er at alle hundeejere skal være “ positiv ansvarlige hundeejere”. Hundeloven, med den udformning den har i dag, gør det besværligt at opdrage sin hund til en “samfundsborger” der kan begå sig under alle omstændigheder i det offentlige rum. Gennem vores arbejde i Hundens Tarv, er mit ønske at forbedre vilkårene for hunde og hundeejere.

Mail: jayne.j@hundenstarv.dk


Kasserer Christian M. Birkemark

Jeg er født i 1956 på Aalborg egnen, men har boet i København og Slagelse siden 1981. Hverdagen deles med Grethe og den lille sorte spids (Dansk Vikingehund), Frigga.
Jeg er uden anden erfaring med hunde end den som det giver at være hundeejer siden 1990.
Frigga, som vi fik i 2009, er Grethes og min anden sorte spids. Den første, Sif, fandt vi på Ølsmose Hundeformidling ved Slagelse i 2005, hvor Sif var endt efter en omtumlet hvalpetid. Sif nåede igennem fire forskellige hjem det første halvandet år af sit hundeliv, før vi fandt hende. Det er Sif og mig på billedet.
Efter vi og Sif havde fundet hinanden, fulgte vi arbejdet på Ølsmose Hundeformidling igennem nogen tid, og så hvor mange almindelige familiehunde der må omplaceres, eller værre endnu, ender med at blive aflivet. Ofte fordi hundekøbere bliver snydt af useriøse hundehandlere.
Som resultat heraf opstod tanken om en forening, der skulle gå ind og udfylde det tomrum, der er imellem traditionelle dyreværnsforeninger, hundesportsforeninger og foreninger som primært varetager opdrætternes interesser. Med andre ord, en forening hvor hundens velfærd er i centrum, uden andre dagsordener, til glæde for både hund og ejer. Derfor blev jeg i 2007 medstifter af, og den første formand for Hunden Tarv.
Efter at have været formand for Hundens Tarv de første otte år, er jeg nu rykket ned i andet geled i bestyrelsen, og passer jobbet som foreningens kasserer. I dag er jeg pensionist, men regner bestemt med at fortsætte arbejdet i Hundens Tarv mange år endnu.

Mail christian.b@hundenstarv.dk eller kasserer@hundenstarv.dk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Martin Gade Kristensen

Jeg hedder Martin, er bestyrelsesmedlem i Hundens Tarv og har altid været lidt af en hundetosse.

Jeg er indehaver af Lilleriscenter ”Et Hunde – og Kattecenter med ALT I ET”

Lilleriscenter er Hunde – og Kattepension samt Internat for Hundens Tarv, her er mere en 20 dygtige og engagerede frivillige kræfter. Udgangspunktet er at sætte dyrevelfærd i højsædet, så når familien tager på ferie uden sin/sine 4-benede, så sikrer vi at de 4-benede familiemedlemmer også får en super fed ferie her hos os, her er f.eks svømmepool for hundene til leg og hygge og vi tager os også af genoptræning efter skader, alm. hundetræning, sporingsopgaver, m.m.

Jeg er uddannet som konsulent for Dyreværnskorpset, er politisk aktiv i Dyrevelfærdspartiet.

Mine mærkesager er øget dyrevelfærd, herunder bl.a. anstændige forhold for alle dyr, humane transporter og naturligvis en ændring af hundeloven. Tidligere har jeg arbejdet fortrinsvis som leder i den socialpædagogiske verden bl.a. på bosteder. Jeg har også erfaring med opgaver som Coach og Terapeut. På Lilleriscenter har vi derfor også et tilbud, i samarbejde med Morsø kommune, hvor borgere f.eks med angst og depression får øget livskvalitet i den sundhedsfremmende effekt kontakten med hundene og kattene giver dem.

Mail: martin.g.k@hundenstarv.dk


Bestyrelsesmedlem Vibeke Schellerup Reese

Jeg hedder Vibeke Schellerup Reese. er født i 1963, dvs at i skrivende stund er jeg 57 år.Fra 1987 til 1991 uddannede jeg mig som Dyrepasser i Aalborg zoo. Ret hurtigt fandt jeg ud af at jeg ville ind i hovedet på dyr og forstå hvad deres adfærd og reaktionssystem, derfor læste jeg Etologi og Kynologi samtidig med at jeg gennemgik min læretid som dyrepasser.I 1991 da jeg var færdig uddannet i zoo, fortsatte jeg med at uddanne mig i Etologi (læren om adfærd generelt, incl. menneskets) og Kynologi (lære om hundedyrs adfærd).Under læretid og studier inkorporerede jeg at studere ulve. Så løbende var jeg “downunder” og studere ulves adfærd i U.S.A, tog mega mange uddannelses seminarer i wolfpark Indiana osv. Det brugte jeg 18 år på. Så mens jeg flakkede imellem Danmark og U.S.A var jeg så privilegeret at min mand tog sig af vores 3 små børn.Mine studier inkluderede uddannelse til special træner, Service-Social og Signalhunde instruktør, Dyre adfærdsbehandler hvor jeg har studeret i Sverige, U.S.A, Etologisk Institut Dk. Taget seminarer på Hawaii, Karen Pryor Academy U.S.A, Bob og Marilyn Bailey med mange flere.

I 1996 startede jeg Nordjyllands DyreAdfærdsklinik, hvor jeg arbejder med dyreadfærds behandlinger, uddannelse af instruktører mm. I 1998 startede jeg Organisationen for Service og støttehunde i Danmark.

Mail: vibeke.s.r@hundenstarv.dk


Allan Pedersen

Bosiddende i Pjedsted. Ejer af mindre hundepension og fodershop. Har haft hund(e) i gennem mere end 40 år. Er “praktisk gris” i foreningen og sørger for opmagasinering af Hundens Tarvs fælles materiel.

Arbejder der ud over som lastbilchauffør og har taget kurset “Transport af dyr”.

Er begyndt på et politisk arbejde der på sigt skal føre til en mere synlig hundelov hvor der også skal følge penge med, så håndtering af hunde i Danmark kommer på finansloven og ikke er overladt til landets borgere som ofte for egen regning kæmper hundenes sag. Det er ikke en velfærdsstat værdig!